Over Saartje

Wie is Saartje en waarom Saartje?           

Mijn pap noemde mij liefkozend Saartje. 
Saartje staat voor mij voor: vertrouwen, veiligheid en warmte, liefde met een grote L.             

En wat is dat een belangrijke basis voor iedereen! De naam Saartje is dan ook een eerbetoon aan mijn opvoeding.

In mijn tienerjaren stond al vast dat ik met kinderen wilde gaan werken.
Na mijn studie kind-, en jeugdzorg heb ik jarenlang eerst voor onze vijf kinderen gezorgd, dat was mijn hoofdtaak!

Dat heb ik met heel veel passie en plezier gedaan. 
Ook crisisopvang voor beschadigde mensenkinderen speelde een rol in ons gezin. Dat was zeker niet altijd makkelijk, maar een geweldig mooie taak om jonge mensen een poosje de warmte van het gezin te laten ervaren. Inmiddels zijn de meeste kinderen de deur uit en zijn we trotse trotse opa en oma van vier prachtige kleinkinderen.       

Toen de jongste dochter drie jaar was, startte ik als leidster op een peuterspeelzaal. 
Na jarenlang met heel veel plezier op een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf te hebben gewerkt, was ik toe aan een volgende stap. Mijn hart gaat vanaf jongs af aan uit naar kinderen met behoefte aan speciale zorg. Graag wilde ik meer betekenen voor jonge mensen die een extra zetje in de rug nodig hebben. 
Met heel veel enthousiasme volgde ik de post HBO opleiding tot kindercoach en inmiddels ben ik gediplomeerd kindercoach. Nu doe ik wat ik het liefste doe...samen met kinderen om de tafel en luisteren naar wat zoveel moeite kost in hun jonge leven. Ik leer ze om naar zichzelf te luisteren en te kijken. Zodra er een stukje bewustwording is, kan een kind gaan werken aan het nemen van verantwoordelijkheid. Mijn kracht zit in luisteren, dat is wat ik al jaren om mij heen hoor. Ik hou van kinderen! Een directeur zei ooit tegen mij: 'Jij doet iets met kinderen'...één van de mooiste complimenten die ik kreeg. Niet voor mezelf, maar omdat ik kinderen blijkbaar vertrouwen en veiligheid kan bieden.
Ik wil graag naar jullie verhaal luisteren en samen met jullie kind spelenderwijs werken aan stabiliteit en groei, zodat jullie met jullie kind(eren) weer in harmonie samen kunnen leven.


Verder ben ik gewoon mama en oma Sandra, vrouw van Cor en geniet ik enorm van mijn kinderen en kleinkinderen. Iedereen lekker thuis op de bank, dan ben ik een tevreden Saartje. Verder maak je mij blij met reizen, lezen, creatief zijn, in de tuin rommelen, op teenslippertjes in de zon en brood met aardbeitjes :)ER IS GEEN FOUT, ER IS GEEN GOED....JE MAG ZIJN WIE JE BENT