Werkwijze


Een kindercoach kan je kind op een speelse manier helpen. Luisteren en wat extra aandacht, kan soms al voldoende zijn, om je kind bewust te maken van zijn gedrag, om zo tot gedragsverandering te komen. Ik doe dit op allerlei manieren en maak hierbij gebruik van allerlei methodieken, spelvormen, gesprekjes, verkleedspullen, muziekinstrumenten en materialen. Om jouw kind weer overeind te helpen, waardoor het weer goed in zijn/haar vel komt te zitten. 

 

Gehoord en begrepen worden...

één van de basisbehoefte van een kind!

 

Meld je aan via de button CONTACT en ik neem contact met je op. Ook kun je telefonisch een afspraak maken. Dan plannen we een intake bij jullie thuis. De intake duurt ongeveer een uur á anderhalf uur. Dan kijk ik samen met jullie naar de hulp en wensvraag door middel van een vragenlijst. Ook kan ik eventueel vast kennis maken met jullie kind. 

 

Wanneer de hulpvraag duidelijk is en het van beiden kanten klikt, starten we met een aantal sessies in mijn praktijk. De sessies duren een uur. Ik kijk hierbij goed naar wat past bij jullie kind. Voor het ene kind werkt een rustig vragenspel, een ander kind leeft zich uit op een homp klei en ondertussen gaan we samen aan de slag. Voor ieder kind zijn er passende methodieken. En dat alles op een kindvriendelijke manier. Zodat het voor jullie kind niet belastend, maar leuk is, om naar Saartje te gaan. 

 

Gemiddeld heb ik ongeveer vier sessies nodig. Na de sessies is er een evaluatie met jullie als ouders en hoor ik graag of er iets verbeterd is in de situatie en vertel ik jullie mijn bevindingen en wat we tijdens de sessies gedaan hebben. Soms is het fijn/nodig om een ouder/kind sessie te plannen bij jullie thuis. Dan observeer en coach ik jullie in de gezin situatie. Hier trekken we anderhalf uur voor uit.                                                    Indien wenselijk plannen we nog een paar sessies, maar meestal is dit niet nodig. 


KINDEREN EN JONGEREN TUSSEN 6* EN 18 JAAR ZIJN VAN HARTE WELKOM

*jonger is bespreekbaar